torstai 2. toukokuuta 2013

Vaalit, vappu ja tentit. 2.5.2013

Täällä oli parlamenttivaalit viikko sitten. Huonosti meni, tulos oli kovin samantyyppinen ku meillä vuonna 2011. Voi Islanti, minkä teit. Näiden Social Democratic Alliance hävisi 10 paikkaa, Left-Green Movement vastaavasti 4. Independence Party (kokoomus) ja Progressive Party (keskusta) taas voitti 3 ja 10 paikkaa, piraatit sai 2 paikkaa lisää. Tosin on vähän paha lähteä ilkkumaan vuoden 2011 edareiden valossa. Ah well.

Vietettiin sitten vähän vappua. Opetettiin vähän muitakin tavoille. Juoppohaalareita ja -hattua tuli kieltämättä vähän ikävä, ja kavereiden facebook-statuspäivitykset kauppatorin hulinasta aiheutti pientä koti-ikävän tuntua. No siitä innostuneena päätettiin sitten porukalla käydä lakittamassa joku patsas täällä. Valittiin Skúli Magnússonin patsas, lähinnä lokaation vuoksi, ulkona oli ihan mielipuolisen kylmä. Hatuksi valittiin ensimmäinen asia, jonka saa vedettyä päähän, ja tällä kerralla se oli VIKING kymppipäkin pahvit. Loppuilta meni ihan normaalin juhlimisen merkeissä. Vappupäivä aloitettiin brunssilla, lukittiin itsemme ulos, murtauduttiin ikkunan kautta sisään, ja siitä lähdettiin musiikkivideon kuvauspuuhiin, biisiksi valittiin Journeyn Don't Stop Believing. En tiedä, mistä idea tuli, enkä tiedä, valmistuuko video koskaan, mutta hauskaa oli joka tapauksessa. Vieläkin hihittyttää.

Huomenna on viimeinen tentti, ja tenttiin lukemisen sijaan luonnollisesti päivitän blogia. Huomisen tentin jälkeen mulla on neljä viikkoa lomaa ennen Suomeen paluuta. Harmillista on se, että tosi monet vaihtarikaverit ehtii lähteä jo toukokuun alussa. Onneksi täällä on kuitenkin muutamia, jotka pysyy toukokuun loppupuolelle asti, enkä siis joudu hillumaan täällä yksin. Tunnelmat alkaa kaikesta huolimatta olla aika haikeat, koska osa lähtee kotiin jo ensi viikolla. Kaiken lisäksi mun ja Vidarin suunnittelema reissu saaren ympäri jää tällä kerralla tekemättä, koska Vidarin pitääkin lähteä Norjaan suunniteltua aiemmin. Joku lyhyempi reissu tulee varmasti kuitenkin tehtyä - ainakin toivottavasti.

Nyt lienee paikallaan kaivaa tenttikirjat esille ja käydä vähän islannin kielioppia läpi.

Kuva 1: Vaalitunnelmia.
Kuva 2: Vaalikaljalla Vincentin kanssa.
Kuva 3: Vappugrillausta. Aurinkoa ja satunnaista lumisadetta. Olli, Aleksi, Santeri, Elmo ja Mia.
Kuva 4: Viinipullo 2 - 0 viinipullonavaaja. Käytettiin sitten poraa.
Kuva 5: Aleksi ja Santeri lakittaa.
Kuva 6: Skúli lakitettu. Perusmiesten vappuja.
Kuva 7: Vappupäivän tunnelmia brunssilta. Joseph kurkkaa.
Kuva 8: Vappupäivän tunnelmia. Oltiin terassikaljalla.


















1 kommentti:

  1. Jotenkin tosta grillauksesta vois kuvitella että siellä ois vähän lämpimämpi :)

    VastaaPoista