sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Vettä, jäätä ja kaljaa. 21.4.2013

Käytiin taas Hveragerðissä kuumilla lähteillä lillumassa. Lähdin pojille (Santeri, Aleksi x 2 ja Iiro) kuskiks sinne, kun pyysivät. Alunperin oli tarkoitus tehdä golden circle, mutta koska sää näytti niin hyvältä, ni päätettiinkin mennä lillumaan. Sää olikin tällä kerralla parempi ku viimeks, vaikka tuuli olikin aika napakka ja helkkarin kylmä. Oli pari astetta pakkasta ja aurinkoista. Polku ei siis ollut yhtään niin mutainen ku viimeks, minkä vuoksi kävelykin oli mukavampaa. Lilluttiin siellä varmaan reilu pari tuntia. Tavattiin siellä joku jenkkikaveri, joka ilmeisesti tekee jotain vapaaehtoistyötä  Hveragerðissä kasvihuoneiden kanssa. Juteltiin sen kanssa siinä jonkin aikaa, kunnes se päätti jatkaa matkaa. Sanottiin, että ottaa yhteyttä, jos se sattuu pyörimään Reykjavikin suunnilla. Sitten pojilta loppu kaljat, joten päätettiin lähteä takaisin. Lähtörytäkässä Santeri pudotti näppärästi housunsa sinne jokeen. Mulla oli onneks verkkarit ulkoiluhousujen alla, joten pääsivät parempaan käyttöön sitten. Siellä oli tosiaan sen verran kylmä, että mun pyyhe jääty varmaan alle minuutissa, joten ihan hyvä, että sattui olemaan kahdet housut, ja vieläpä sellaiset, jotka mahtuu melkeenpä kelle vaan. Nää on näitä elämän pieniä onnistumisia.

Tehtiin seuraavana päivänä tyttöjen kanssa sushia. Kukaan meistä ei ollu aiemmin oikeastaan tehnyt sushia ite, joten niiden rullien valmistaminen meni aikalailla kikattelun merkeissä. Saatiin kuitenkin suht oikean näkösiä makirullia. On niitä kyllä kauniimpiakin nähty. Seuraavana päivänä käytiin kuoron kanssa laulamassa yhden meidän kuorolaisen skidin konfirmaatiojuhlissa. Tai protukekkerit kuvaa varmaan paremmin, koska nää ei ollu kirkkobileet. Oltiin tänään myös Katan tyttären konfisjuhlassa laulamassa muutama biisi.

Lähdettiin poikien (Vidar, Olli ja Aleksi) kanssa road tripille perjantaina mun tentin jälkeen. Lähettiin ajelemaan Skaftafellin suuntaan, meillä oli mökki varattu paikassa, jonka nimi on ehkä Hof, joka on keskellä ei mitään. Pysähdeltiin siinä matkan varrella ihailemaan kaikenlaista. Pysähdyttiin kattomaan Seljalandsfossia. Satoi perkeleesti. Pysähdyttiin kattomaan Skógafossia. Satoi edelleen ihan perkeleesti. Kun oltiin saatu kasteltua kaikki vaatteet, jatkettiin matkaa. Kaikilla meillä oli sateenkestävät vaatteet, mutta eipä se mitään auttanut. Oli niin kiva alku reissulle, että päätettiin, että ei pysähdytä enää mihinkään, vaan mennään vaan suoraan mökille juomaan kaljaa.
Ajeltiin sitten eteenpäin, mutta aurinko alkoikin sitten jossain vaiheessa paistaa. Käytiin sitten kuitenkin katsomassa vielä maisemia Dýrhólaeyssä - ja se kannatti. Oli suht upeet näkymät siellä. Sitten mentiin mökille juomaan kaljaa.

Seuraavana päivänä mentiin Jökulsárlóniin, ja sinne mä olen halunnut mennä tammikuusta lähtien. Oli se ihan järjettömän upea. Se on semmonen jäätikköjärvi (tai no merivedessä ne jäätikönpalaset lilluu) Vatnajökullin vieressä. Me ei päästy veneajelulle, koska sitä ei ehkä järjestetty sinä päivänä, se mimmi ei oikein osannut sanoa. Ei jääty sitten odottelemaan, koska meillä oli kuitenkin 400 kilometriä matkaa takaisin Reykjavikiin. Päätettiin käydä katsomassa vielä siinä vieressä sellainen toinen jäätikköjärvi ihan sen jäätikön vieressä, ja siellä oli sanoinkuvaamattoman kaunista. On vähän raiskausta laittaa iPhonella otettuja kuvia tähän, mutta laitanpa kuitenkin. Lähdettiin siitä sitten ajelemaan takaisin kotiin päin. Laskettiin, että nähtiin takaisintulomatkalla 86 vesiputousta (virhemarginaali ehkä +-5, aloitettiin laskeminen kahdenkymmenen kohdalla).

Ai niin, luennot loppu viime viikolla. Nyt on jäljellä enää tentit. :)

Kuva 1: Kylmää vettä.
Kuva 2: Jäätävää.
Kuva 3: Lillumista.
Kuva 4: Santeri ja onnettomat housut.
Kuva 5: Sushia.
Kuva 6: Vettä. Seljalandsfoss.
Kuva 7: Vettä.Skógafoss.
Kuva 8: Dýrhólaey.
Kuva 9: Vettä. Dýrhólaey.
Kuva 10: Vettä. Jökulsárlón.
Kuva 11: Vettä.
Kuva 12: Vettä.
Kuva 13: Vettä. Aleksi ja Olli.
Kuva 14: Vettä.
Kuva 15: Vettä.Vidar ja Olli.

































1 kommentti:

  1. Aika karua toi luonto sielpäin. Mut ihan näyttävällä tavalla.

    VastaaPoista