keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Syttende mai, jäätikköä ja road trip. 1.6.2013

Pari viikkoa sitten oli Norjan kansallispäivä, syttende mai, jota täällä juhlittiin Vidarin ja sen kaverin Henningin kanssa, joka oli täällä käymässä. Meillä oli suomalaisylivoima, mutta ei se haittaa, esitettiin norjalaisia ihan hyvin. Norjalaisia näkyi yllättävän paljon Reykjavikin kaduilla, mutta mitään järjestettyä paraatia ei kuitenkaan ollut. Hyvä bile oli siitä huolimatta. Hip hip hurra!

Seuraavana päivänä lähdettiin jäätikköreissulle. Meinasin nukkua pommiin, Joanna soitti mulle kymmenen minuuttia ennen bussin lähtöä, että nyt ylös ja vähän äkkiä. Ehdin bussiin, jee! Mentiin semmosella superjeeppibussilla Langjökullilla, se oli ihan hullu vehje. Sää ei ollut maailman paras, oli aika lumista ja pilvistä, mutta jouduin silti käyttämään aurinkolaseja, koska siellä oli niin kirkasta ja valkoista.

Lätkäfinaalisunnuntaina meillä oli kuoron kanssa keikka. Se oli yhteisprojekti sellasen paikallisen bändin kanssa. Oli mahtikeikka - kaikki biisit oli islanniksi, eikä mulla nyt mitenkään kauhean selkeää käsitystä ole siitä, mistä me oikeastaan laulettiin, mutta hauskaa oli siitä huolimatta. Kovasti sain kehuja siitä, että muistin lyriikat, vaikken niistä paljon ymmärtänytkään. :)
Laulettiin kuoron kanssa pari kertaa myös radiossa, tässä pari linkkiä, jos haluat kuunnella:
http://www.ruv.is/menning/sniglakor
http://www.ruv.is/afthreying/fullt-studio-af-songvurum-myndband

Keikan jälkeisenä maanantaina lähdettiin Vidarin kanssa road tripille. Ajeltiin ensimmäisenä pävänä Akureyriin, missä yövyttiin. Seuraavana päivänä kierrettiin Mývatn-järvi, käytiin Dimmuborgirissa, Námafjallin viereisessä pieruparatiisissa, Jarðböðinin uimalassa (vastaava kuin Blue Lagoon), mistä ajettiin takaisin Akureyrin kautta Ísafjörðuriin Länsivuonoille. Sinä päivänä istuttiinkin sitten noin 14 tuntia autossa. Parasta tässä oli se, että kun vihdoin päästiin Ísafjörðuriin, tajuttiin, että oltiin buukattu majoitus väärästä kaupungista. Oltin ajettu sen ohi 130 kilometriä aiemmin. Peruttiin se, ja Vidar soitti paikalliselle kaverilleen, että mitäs nyt kannattais tehdä. Päästiin sen porukoiden luo yöks, mikä oli tietysti aika helpottavaa, koska päästiin perille vähän puolenyön jälkeen. Seuraavana päivänä lähdettiin sitten ajamaan Brjánslækuriin, mistä lähtee lautta Stykkishólmuriin, joka on Snæfellsnesissä. Yövyttiin siellä, ja ajettiin seuraavana päivänä takaisin Reykjavikiin.

Vidar lähti kotiin viikko sitten perjantaina, ja Joanna lähti aikaisin sunnuntaiaamuna. Sen jälkeen olikin aika tyhjä olo, kun koko ydinporukka on lähteny kotiin. On vähän outo fiilis, kun tätä porukkaa on nähny käytännössä päivittäin viiden kuukauden ajan. Onneks suuri osa näistäkin tyypeistä asuu Suomessa.

Tää on ollut aivan upea kevät. On kuitenki mahtavaa palata kotiin. Reykjavik hiljenee tältä erää, mä lähden himaan. :)


Kuva 1: Syttende mai, Henning ja Vidar.
Kuva 2: Syttende mai, väsyneet juhlijat.
Kuva 3: Jäätiköllä tuulee.
Kuva 4: Superjäätikköjeeppi!
Kuva 5: Jäätiköllä on valkoista.
Kuva 6: Foss.
Kuva 7: Keikkasetup.
Kuva 8: Akureyrarkirkja ja Vidar.
Kuva 9: Goðafoss.
Kuva 10: Dimmuborgir.
Kuva 11: Dimmuborgir ja Vidar.
Kuva 12: Pieruparatiisi Námafjall.
Kuva 13: Námafjall.
Kuva 14: Námafjall.
Kuva 15: Námafjall.
Kuva 16: Westfjords! Road trip!
Kuva 17: Länsivuonoilla.
Kuva 18: Länsivuonoilla.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti